NL
FR
EN
Log in

brumo

WVD zeilen voor iedereen
Recent Nieuws
Reglement Bellyboot vissen
29/05/2020
CORONA-EXIT : RICHTLIJNEN VOOR LEDEN VANAF 18 MEI.
22/05/2020
#safestart gids
06/05/2020
Zeilcursussen online
14/01/2020
WVD zeilschool vol fun
Weer- en Windcondities

Binnenkort
Kalender Clubactiviteiten
  May 2020  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Zeil- en Windsurfschool Kalender
  May 2020  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wedstrijd bellyboot vissen 2 juni 2020

Reglement bellyboot vissen Hombeek

Deelname bellybootdag is op eigen risico.

Roofvisvergunning verplicht.

Het normale reglement blijft ook van toepassing.

Reddingsvest verplicht.

Maximum 2 hengels.

Wanneer stekken bevist worden, moet  hiermee rekening gehouden worden.

Vaartuigen op het water hebben voorrang.

Er moet ten laatste 5 dagen op voorhand ingeschreven worden via mail.

Verhasseltjohan76@gmail.com

Tim.teughels@airliquide.com

 

Bij problemen wordt de verantwoordelijke viswachter onmiddellijk in kennis gesteld.

 

Volgende dagen worden voorzien :

2juni

11september

9oktober

17november

Bij slechte weersomstandigheden wordt de dag afgelast en eventueel verplaatst.

CORONA-EXIT : RICHTLIJNEN VOOR LEDEN VANAF 18 MEI.

Alle leden zijn welkom om te watersporten, zelfs voor verder af wonende personen is dat nu duidelijk.  Gelieve zeer strikt de hygiëne- en afstandsregel van 1,5 meter te respecteren, ook op het water, tenzij lid van eenzelfde gezin.  Blijf alleszins ook niet nodeloos hangen behoudens bij vaarklaar maken, voorbereidingen (inclusief laden van zeilmateriaal al aan de wal, en niet aan de steiger), varen en veilig aftuigen/bergen. 

Aan wal is een mondmasker sterk aanbevolen, alsook het gebruik van handschoenen met volledige vingers.  Er is bij de wal wel een dispenser met alcoholgel ter beschikking, alsook handzeep in de toiletten, maar neem uit voorzorg  geen materiaal van anderen vast, noch touwwerk.  Gebruik zo veel mogelijk een andere aanlegring of -bolder dan diegene die door een ander al bezet is.

Op luttele uitzondering na, lijkt social distance niet permanent mogelijk in meerzitters kleinzeilerij, zodat dit voorlopig uitsluitend is toegelaten voor leden van eenzelfde gezin (bubbel).  Indien uit camerabeelden gebrek aan respect zou blijken, behoudt de club zich het recht voor de betrokkene(n) te schorsen.

Wie niet over een poortsleutel beschikt, kan daar alsnog om vragen.  Vooralsnog zijn van onze lokalen enkel de toiletten geopend voor leden, onder vooraf te lezen, en te respecteren, strikte voorwaarden.   

Wij kunnen de clubwerking vanaf 18/5 wel heropstarten, met respect voor de basisvoorzorgen.  Clubvrijwilligers kunnen zo weer in onze lokalen en atelier vol aan de slag.  In open lucht zijn ook georganiseerde trainingen en opleidingen (school) vanaf dan weer toegelaten, tot maximum 20 personen, onder begeleiding van een opleidingskader of daartoe gedelegeerd volwassene, die bovendien geen deel uitmaakt van de bemanning, wat binnen WVD perfect kan.  We bekijken hoe we de junicursus voor volwassenen concreet aanpakken.  Ook uitlening/verhuur van clubmateriaal is toegestaan, eveneens mits desinfectie van het materiaal gebeurt.  De aangestelden van de club hebben toegang tot de nodige lokalen en uiteraard beschermingsmateriaal ter beschikking.

Wedstrijden competitie blijven verboden tot en met 7 juni, zodat elke organisatie daarvan uitgesteld (desnoods afgelast) is tot nader bericht.  Na de Jeugdraces (Moederdag) van 10/5 en de Windsurf BABC series van 17/5, zijn daar nu dus ook de Zomerraces (+Jeugdraces) van 31/5 getroffen.  Eventuele nieuwe datum volgt asap.

                                               ____________________________

Volgens een planning van Sport Vlaanderen en WWSV, zou in een volgende fase het breed gebruik van clubmateriaal, kleedkamers, douches en lockers theoretisch terug mogelijk worden, maar zullen we dan de desinfectie moeten kunnen verzekeren.

De afstandsregel blijft binnen de accomodaties gelden voor alle niet-gezinsleden.   Het zou wel mogelijk worden om - zonder social distance indien onmogelijk – ook niet-gezinsleden in bemanning op te nemen, maar dan wel mits het dragen van een efficiënte mond- en neusbedekking + handschoenen. 

In een laatste afbouwfase  zouden alle trainingsactiviteiten terug mogelijk worden, echter zonder grote samenscholingen, en alle accomodaties zijn terug toegankelijk, inclusief de cafetaria (beperkt).  Wanneer sociale afstand niet mogelijk is, blijven monden en neuzen bedekt en handschoenen aanbevolen.  Wat wedstrijden en sportkampen voor meer dan 20 personen betreft, lijkt het er op dat er een onderscheid zal gemaakt worden tussen enerzijds contactsporten (zoals voetbal) en andere (zoals de onze), en anderzijds al dan niet open lucht, en blijven we hopen op een hervatting nog tijdens de zomervakantie.

Business as usual is allicht niet voor de nabije toekomst, maar wij hopen op een volgende stap vanaf 8 of uiterlijk 31 juni.  Hou U gezond, en wij rekenen op jullie allen.

 

                                                                                              Het clubbestuur WVD.

Zeilcursus zomer 2020 online.

Er wordt hard gewerkt aan de planning van de zeilcursussen voor deze zomer.

De link naar de inschrijvingen is online. 
Let goed op dat u de juiste cursus aanklikt

https://www.wvd-mechelen.be/?oid=12&pid=28030

Met vragen kan je altijd terecht op zeilschool@wvd-mechelen.be

Surfkalender WEDSTRIJDEN

De wedstrijdplanning Zeilen van WVD voor 2020 :

Zeilen met SPIROU - info@spirouclass.be

 

Onderhoud tractor

Nu de WVD-tractor op onderhoud is en er dit weekend een wedstrijd plaatsvindt zochten we een alternatief om onze motorboten in het water te leggen.

Dankzij Alex en haar Defender staat alles perfect klaar voor het weekend!

Tijdelijke herstelling dak clubhuis

Dankjewel Koen, Dirk & Rony om zo snel voor deze tijdelijke oplossing te zorgen.

Stormschade + Hulp Brandweerzone Rivierenland

Storm Ciara is onze club niet onopgemerkt gepasseerd.