WVD Mechelen goed vertegenwoordigd op WK Cadet in Argentinië

 

5 WVD teams hebben deelgenomen aan het wereldkampioenschap Cadet in Buenos Aires van 26 december tot 04 januari 2017.

De kleine tweemansboot Cadet is in België minder bekend maar internationaal nog steeds een gevestigde waarde en door ISAF de enige internationaal erkende tweemansboot bij de jeugd tot 17 jaar.

De 5 WVD teams ; Victor De Ripainsel & Kobe, Laura Spittaels & Anouck, Eline Spittaels & Aurelie, Hannah Roosen & Charlotte en Sara Roosen & Lisemarie moesten het opnemen tegen Cadet-zeilers uit Argentinië, Australië, Groot-Brittannië, Uruguay, Tsjechië en andere landen.


Er werd gezeild op de Rio de la Plata in Buenos Aires onder een stralende zon met temperaturen rond de 30°, een hemels verschil met ons koude Belgenlandje.

Er was een constante wind van 02 à 03 Beaufort die het naar het einde van het kampioenschap toe, toch een beetje heeft laten afweten waardoor de helft van de zeilers niet altijd binnen de reglementaire tijd is kunnen finishen.

De strijd om de titel ging tussen Argentijnse en Britse zeilers, gezien de geschiedenis tussen beide landen, toch wel heel bijzonder. Na de nodige pech bij de Britten (om een nog onverklaarbare reden zijn bij 2 Engelse teams de mast naar beneden gevallen) was het toch de Brit Jamie Harris die aan het langste eind heeft getrokken en zich mocht kronen tot wereldkampioen Cadet 2016.

Onze Belgen hebben het eveneens best goed gedaan. Victor haalde tijdens de dagprijzen 2 keer het podium met 2 keer een 2° plaats. Hij eindigde in de eindrangschikking 15°, Sarah 23°, Eline 28°, Hannah 29° en Laura 39°.

Helaas moeten nu 3 van de 5 stuurmannen (ooit allen gestart in de WVD zeilschool) de Cadet klasse verlaten omdat ze de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt. Hannah en Victor hebben nog 1 jaartje en mogen onze WVD vlag vertegenwoordigen op het volgende wereldkampioenschap Cadet in 2017. Dit gaat door op een locatie iets dichter bij de deur, namelijk Bruinisse in Nederland.

Voor zowel zeilers als ouders was Buenos Aires een onvergetelijk zeilavontuur !

 

Heb je interesse in zeilen in Cadet ? Ga naar ; www.cadetnews.be