MECHELSE SPORTKAMPIOENHULDE

Voor de sporttrofeeën van de Stad Mechelen (er wonen of bij een club aangesloten zijn), was WVD de enige club met 2 nominaties over een 5-tal categorieën. Er werden zo een 100-tal sporters op het podium geroepen, zonder een scroll op het grote scherm, waardoor het overzicht wat verloren gaat door de grote hoop provinciale, gewestelijke of Vlaamse topprestaties binnen soms toch erg kleine sporttakken. Dat mag zeker gebeuren ; iedereen verdient een lauwering, maar echt interessant wordt het pas wanneer men naar Belgisch niveau, maar vooral naar internationale prestaties overgaat.


Egide Swinnen, gewezen penningmeester, de rode draad binnen onze club sedert meer dan 4 decennia was bij de 3 genomineerden voor de trofee sportverdienste, maar hij moest het afleggen tegen de voorzitter van de triatlonclub, nog actief sporter, en vooral internationaal gelauwerd sportfotograaf, dus op de meet geklopt. Zijn nominatie was een mooie erkentelijkheid.
Vincent Valkenaers, windsurfer van het jaar van Belgian Sailing en windsurf-recordhouder op de 2 internationaal erkende afstanden : 500m speedsurfen (Belgisch record) en de zeemijl (Wereldrecord) was een van de 3 genomineerden voor sportfiguur van het jaar 2018. We zagen vooral in de sportbelofte van de basketbalbond concurrentie, maar het was de Belgisch Kampioene blootvoets waterski, en top 10 Europees, die de trofee voor ons onverwacht kreeg toegekend. Wat ons betreft, moest dit anders zijn...
Beide WVD'ers werden wel in de bloemen gezet, Vincent extra voor zijn wereldrecord, en mochten een nominatietrofee in ontvangst nemen.

Rony