Eglegem te water & te land 

Wist jij dat de naam ‘Eglegem’ stamt uit de 7e of 8e eeuw? Wist je dat onze club WVD in 2020 maar liefst 50 jaar bestond?  

Gedurende de eeuwen heeft het gehucht Eglegem een hele verandering doorstaan. De perfecte locatie voor recreatie op het water ontstond, WVD maakte hier gretig gebruik van! De windsurf- en zeilclub bracht dan ook heel wat topatleten voort, waaronder heel wat kampioenen op de hoogste niveaus!  

Tijdens de rondleiding ‘Eglegem te water & te land’ in samenwerking met het buitenplan van Stad Mechelen, nemen we je terug mee in de tijd. We brengen je een overzicht van de verrassende geschiedenis van onze geliefde ‘put’ en laten je kennismaken met de club, de put en de omgeving met zijn schattige bewoners. 

Op iets meer dan een uur tijd leer jij onze Put ook heel wat beter kennen! 

De rondleidingen vinden plaats op volgende data:

  • Zondag 18 juli 12u of 13u
  • Zondag 1 augustus 12u of 13u
  • Zondag 22 augustus 12u of 13u
  • Zondag 29 augustus 12u of 13u

Schrijf je in via volgende link én breng nog extra mensen mee om te profiteren van een goedkoper tarief! 

  • 1 persoon: 10 EUR 
  • Vanaf 2 personen: 5 EUR per persoon 

Beschik jij over een UITpas met kansentarief van Stad Mechelen? Dan betaal je 2 EUR voor deze rondleiding! 

Schrijf nu in: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjgsIfUkDczw_aydf7x6JzaisAxuGxk3D4NjN_9A98Gx-yHA/viewform?usp=sf_link


Een stuk van de tocht zal plaatsvinden met de motorboot, 2 andere stukken te voet (1x 10 à 15 minuten, 1x 5 à 10 minuten). Het langste stuk op het water kan op verschillende manieren. Ben jij het iets sportievere type? Dan is. De SUP (stand up paddle) een mogelijkheid! Geschikt voor alle leeftijden, op zeer brede planken. Geef dit zeker aan in het inschrijvingsformulier, we proberen je dan in te delen bij een gelijkaardige groep! 

Bij het juiste weer (droog + juiste windrichting) kunnen we eventueel ook gebruik maken van een zeilboot. 

Bij slecht weer of indien je geen gebruik wil maken van de SUP, kan ook dat stuk plaatsvinden per motorboot!