De WVD jongeren trainen verder !

 

Hoi, hier ben ik weer, Louise.  Ondertussen ben ik 12 jaar.  Enkele jaren geleden heb ik leren zeilen op een WVD piratenkampje.  Ik ben nadien met wedstrijdzeilen gestart in de Q-Cup, een competitie voor de beginnende zeiler, ideaal om eens te proeven van wat wedstrijdzeilen betekent.  Dat vond ik leuk, en nadien ben ik ingestapt in de SpirouClass.  Dit jaar zou ik graag in de top-5 van deze klasse eindigen, maar dat gaat niet gemakkelijk zijn !

In het voorjaar zijn we in WVD Mechelen aan het trainen gegaan met een tiental jonge gemotiveerde zeilers, in Optimist en enkelen in Spirou.  De start van het seizoen was zeer fijn op deze manier !  Na de zomer gaan we dit nog doen: veel zeilen, veel trainen, de winter door !  En om de mama’s en papa’s gerust te stellen, we houden het plezant

  

 


Beginnen bij het begin: de Q-Cup.  Heb je al één of meerdere zomerkampen gedaan? Kan je al opkruisen?  Wil je wat meer leren en ook zo goed mogelijk een parcours zeilen?  Dan is de Q-Cup de ideale start: dit is een zeer eenvoudige wedstrijdformule georganiseerd samen met enkele Vlaamse zeilclubs, op maat van de beginnende zeiler.  De clubs stellen de boten ter beschikking, en bij elke wedstrijd is er extra begeleiding en uitleg hoe alles verloopt.  En op het einde van de dag krijgen alle deelnemers een leuke attentie.  Alle info vinden jullie hier: https://www.wwsv.be/nl/q-cup.  Bovendien, de eerste wedstrijd zal op 29 augustus in onze WVD Mechelen plaatsvinden.  Snel inschrijven dus !

En dan verder oefenen ! Na de zomervakantie gaan we weer trainen.  We gaan de agenda vullen met een aanbod op vele zaterdagen, van september 2021 tot juni 2022.  We mikken op 3 zaterdagen per maand, en houden rekening met hevige winterprikken, schoolvakanties en examenperiodes.  Zo hopen we toch aan een 20-tal sessies te geraken.  Telkens gaan we starten om 12u00 en zijn tegen 16u00 van het water.  In de koudere wintermaanden zeilen we op deze manier tijdens het warmste van de dag.  We vormen een groepje van maximum 10 zeilers, tot maximum 15 jaar: zo kunnen de trainers elke zeiler individueel begeleiden en blijft het ook een beetje een een teamgebeuren.  Als basiscoach hebben we Arthur als, die wordt versterkt wanneer gepast. Arthur heeft deze zomer zeilles gegeven op de WVD, misschien kennen jullie hem wel.

Een interessante formule: De basisprijs van de training is 10 € per sessie, zonder materiaal.  Voor deze editie hebben we een speciale actie : zeilers die aan de volgende voorwaarden voldoen, zijn vrijgesteld en mogen kosteloos inschrijven:

  • In 2021 nam je deel aan minimum één week opleiding in de WVD zeilschool of je deed mee aan de voorjaarstraining of je bent al WVD-lid en hebt WVD kledij (windstopper, fleece, of polo) waarmee je naar de trainingen komt. Ter info, dit is te bestellen via de WVD webwinkel.
  • Je plant om deel te nemen aan minimum 2 op 3 trainingen (je hoeft uiteraard niet te komen als je ziek bent). Afwezigheid wordt telkens ten laatste op woensdag voor de training gemeld
  • Je plant om tijdens het lopend jaar mee te doen aan ten minste één Q-Cup, of in te schrijven in een interclub-, regionale of nationale jeugdcompetitie (Optimist, Spirou, Cadet, …). Bij deze wedstrijden registreer je als WVD lid.

Zeilers nemen ofwel deel met een eigen boot, ofwel met een clubboot wanneer er nog geen eigen in bezit is.  Voor het huren van een club optimist is de basisprijs 9€ per halve dag, 30€ voor 5 volle dagen.  De zeilers die vrijgesteld zijn van de deelnameprijs, kunnen voor 100€ een clubbootje en reddingsvest uitlenen voor het seizoen (schooljaar).  Ze krijgen dan een bootnummer toegewezen en mogen onder voorwaarden deze ook buiten de training gebruiken doorheen het hele trainingsseizoen :  je zal zien, hoe meer je zeilt, hoe beter het vanzelf zal gaan.  Dit is dan een beetje als ‘jouw’ materiaal waarvoor je natuurlijk wel zorg moet dragen.

Doe je mee of wil je meer info ?  aarzel niet en email snel naar training@wvd-mechelen.be