Interne WVD-Regels 4de coronagolf vanaf 1/11/2021 tot nader order toegang met QR…

Zelf waren we al zinnens om als regel het mondmasker binnen de clublokalen in te voeren, behalve voor wie een geldige Covid safe attest met QR-code kan voorleggen.  Nu zijn laat, maar toch nog op de valreep, alsnog overheidsbeslissingen genomen…

Vanaf 1/11 wordt het binnen de cafetaria zo inderdaad verplicht een geldig Covid Safe attest, samen met identiteitskaart, voor te leggen vooraleer toegang te kunnen nemen.  Ook worden de CO2-waarden verder permanent in het oog gehouden.  Kinderen tussen 6 en 12 jaar vragen we binnen een mondmasker te dragen wanneer ze niet zitten.

Hoe geraak ik aan een CST (Covid Safe Ticket met QR code) ?

Het makkelijkst is om de applicatie CovidSafe te downloaden op uw smartphone. Met uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer kan u zich kenbaar maken. Nog makkelijker is om in de CovidSafe-app gebruik te maken van een digitale sleutel, zoals Itsme. Wie geen smartphone heeft, kan zijn Covid Safe Ticket opvragen via websites als Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Ook daar heeft u een kaartlezer of digitale sleutel voor nodig. Het Covid Safe Ticket kan u vervolgens afdrukken.

Wie geen smartphone of computer heeft, kan bellen naar de helpdesk van de regio van vaccinatie. Voor Vlaanderen is dat 078 78 78 50, voor Brussel is dat 02 214 19 19. Die helpdesk zorgt ervoor dat u uw Covid Safe Ticket één week later in uw brievenbus ontvangt. De QR-code daarvan, kan U ook als bruikbare backupfoto op uw gsm of smartphone plaatsen.