De plas van Hombeek, waar het allemaal begon

We rijden nu terug vanuit Italië naar België, ruim voldoende tijd dus om een tekstje te schrijven over de voorbije (zeil)dagen. Inderdaad, 2 van onze zonen hebben tijdens de paasvakantie deelgenomen aan een zeilwedstrijd op het Gardameer.  Voor de klasse waarin onze jongens zeilen is deze wedstrijd het jaarlijkse hoogtepunt: een sterk deelnemersveld met voormalige olympische en wereldkampioenen, een grote startlijn met wel 165 allemaal dezelfde éénmansbootjes (Europes, naar een Belgisch ontwerp).  Een internationale opkomst, vanuit het hoge Noorden tot het verre Zuiden waren zowel Denen als Spanjaarden, Fransen, of nog Tsjechen afgezakt naar Torbole voor de jaarlijkse regatta daar. Drie dagen lang werd er met een stevige wind gestreden rond de boeien. En onze zonen, wel ze zijn 18 en 16 dus nog heel jong tussen al die ervaren zeilers. Maar ze hebben het prima gedaan. De oudste is 60ste geëindigd en de jongste 101ste. Blije gezichten dus na al de geleverde inspanningen. En vooral weer een ervaring rijker.

En dit allemaal omdat ze een 10-tal jaar geleden hun eerste zeilpasjes gezet hebben in een optimist bootje bij de WVD, op de Eglegem vijver in Hombeek. De volgende internationale wedstrijd is al gepland, in Nederland, dat is wat dichter bij huis. Nadien staat Bretagne op de agenda en er wordt al gedroomd van het Europese kampioenschap in Duitsland deze zomer. Wordt vervolgd dus… 

Kom alvast eens kijken in Hombeek op 15 mei : gratis proefles op de dag van de Mechelse Sportclubs, www.mechelen.be/sportclubs en dan doorklikken naar WVD Mechelen !

     

* EuropeClass: 2 WVD’ers (Jérôme en Arthur) zijn voorlopig geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Jeugd Kampioenschap.  De selectie zal vastgelegd worden na volgend weekend, wedstrijd Coppercup op de Noordzee in Oostende.  De selectie is op basis van de resultaten van wedstrijden doorheen het jaar, in binnen en buitenland.  Hier een korte video dat een goed beeld geeft van hoe het er bvb in Torbole aan toe ging:
* SpirouClass: in deze nationale klasse is WVD aan een grote sprong voorwaarts bezig.  We hebben nu al 5 zeilers uit onze club in het circuit, en zeilster Louise begon super sterk en nam de eerste plaats in in het klassement.  Nu gaat het extra spannend worden, moest één plaatse prijs geven en ze is enkele weken buiten strijd met een enkel blessure.  Spanning en plezier verzekerd bij onze jongste zeilers
 
* optimist - Q-cup: voor onze instappers, nu alvast zondag 28 augustus noteren.  Dan zal op WVD de eerste Q-cup wedstrijd doorgaan van het nieuwe seizoen.  Een ideaal moment om eens te proberen wat wedstrijdzeilen nu precies is, in een super vriendelijke en laagdrempelige omgeving.  We trainen op zaterdagen doorheen het jaar, instappen na een zomerkamp is ook een prima plan.
 
* alle vragen en suggesties welkom bij training@wvd-mechelen.be