De eerste wedstrijden in de cadetklasse zijn dit jaar weer gezeild.
Op 6 mei is er de wedstrijd in Hombeek en tijdens het hemelvaartwekend wordt het Nederlands kampioenschap gezeild in Workum.


CADET : Start van het nieuwe zeilseizoen 2018 !

De wedstrijden voor de Cadet klasse zijn weer van start gegaan. Op 04 maart 2018 was in Hofstade het ijs juist op tijd gesmolten. De dappere Cadet zeilers gingen goed ingeduffeld het water op en er werden mooi 5 manches gezeild. WVD zeilster Anouck De Ripainsel eindigde op een derde plaats.   Na wedstrijden in Hofstade en Broechem volgden de grotere wedstrijden in Nederland.

Tijdens het Paasweekend trokken de Cadetten naar de Kaagse Plassen voor de Easter Regatta, een wedstrijd die binnen de Cadet klasse reeds bijna 50 jaar bestaat. De charme bestaat er vooral uit dat hier wordt gezeild tussen en rond verschillende eilandjes waar ouders en supporters een heel mooi zicht hebben van op de kant. De kunst is hier om het juiste banenparcours te volgen. Dit jaar hadden we voor het eerst sinds lange tijd een vrouwelijke winnaar ; Isabelle Dompas van de RYCB.

Na De Kaag ging het richting Medemblik voor de zogenaamde eerste “United 4”.  Deze bestaat uit een reeks van 4 wedstrijden ; 2 in Workum en 2 in Medemblik. Op donderdag en vrijdag werd nog even hard getraind om te wennen aan het grotere Nederlandse vaarwater. Gelukkig kon de Cadet klasse beroep doen op enkele motorboten van Cadet ouders voor de coaching. De nacht voor de training werd immers onze gekende knalgele motorboot van de klasse gestolen. Medemblik staat in Nederland bekend als het epicentrum voor wedstrijden kleinzeilerij maar helaas ook berucht voor de vele diefstallen. 15 Belgen en 10 Nederlandse Cadet zeilers kwamen aan de start. 8 van de 10 eerste Cadet zeilers waren Belgen, niet slecht voor de 2e confrontatie met onze Noorderburen ! De wedstrijd werd gewonnen door Thibaud Dirix van de RYCB, op de tweede plaats WVD zeiler Jeroen Vangeneugden.

Na het Ijsselmeer ging het richting Grevelingmeer, de plek die voor de Belgische Cadet zeilers het meest gekend is. In Scharendijke werd voor de 4e keer de Royal Spring Cup georganiseerd. Helaas hadden we op deze prachtige locatie een heel weekend zo goed als geen wind. Volgende keer beter !

Binnenkort volgt tijdens de Hemelvaart-vakantie het Nederlands Kampioenschap Cadet. Na deze wedstrijd zal de Belgische selectie gekend zijn voor het Wereldkampioenschap. Deze gaat dit jaar door in Bodstedt, Duitsland. Benieuwd wie de WVD zeilers gaan zijn in de WK-selectie !

Later meer nieuws hierover maar eerst nog de wedstrijd Cadet in Hombeek op 06 mei 2018.

Heb je interesse in zeilen in Cadet ?  ga naar ; www.cadetnews.be