NL
FR
EN
Log in
WVD zeilen voor iedereen
Recent Nieuws
vervolg kadewerken 26-11
26/11/2021
De kadewerken gaan goed vooruit
18/11/2021
Toegang tot cafetaria met Covid safe attest
31/10/2021
BELANGRIJKE MEDEDELINGEN INZAKE SEIZOENSAFSLUITING 2021…
31/10/2021
WVD zeilschool vol fun
Weer- en Windcondities

Binnenkort
Kalender Clubactiviteiten
  November 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Zeil- en Windsurfschool Kalender
  November 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Een impressie van de werken op 25-11

  

  

Een kleine foto impressie van woensdag 17-11

 

 

Interne WVD-Regels 4de coronagolf vanaf 1/11/2021 tot nader order toegang met QR…

Zelf waren we al zinnens om als regel het mondmasker binnen de clublokalen in te voeren, behalve voor wie een geldige Covid safe attest met QR-code kan voorleggen.  Nu zijn laat, maar toch nog op de valreep, alsnog overheidsbeslissingen genomen…

Vanaf 1/11 wordt het binnen de cafetaria zo inderdaad verplicht een geldig Covid Safe attest, samen met identiteitskaart, voor te leggen vooraleer toegang te kunnen nemen.  Ook worden de CO2-waarden verder permanent in het oog gehouden.  Kinderen tussen 6 en 12 jaar vragen we binnen een mondmasker te dragen wanneer ze niet zitten.

Hoe geraak ik aan een CST (Covid Safe Ticket met QR code) ?

Het makkelijkst is om de applicatie CovidSafe te downloaden op uw smartphone. Met uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer kan u zich kenbaar maken. Nog makkelijker is om in de CovidSafe-app gebruik te maken van een digitale sleutel, zoals Itsme. Wie geen smartphone heeft, kan zijn Covid Safe Ticket opvragen via websites als Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Ook daar heeft u een kaartlezer of digitale sleutel voor nodig. Het Covid Safe Ticket kan u vervolgens afdrukken.

Wie geen smartphone of computer heeft, kan bellen naar de helpdesk van de regio van vaccinatie. Voor Vlaanderen is dat 078 78 78 50, voor Brussel is dat 02 214 19 19. Die helpdesk zorgt ervoor dat u uw Covid Safe Ticket één week later in uw brievenbus ontvangt. De QR-code daarvan, kan U ook als bruikbare backupfoto op uw gsm of smartphone plaatsen.

BELANGRIJKE MEDEDELINGEN INZAKE SEIZOENSAFSLUITING 2021…

Vanaf maandag 15 november is aanvatting van de kostelijke vernieuwing van kade en slipway (dubbelsporige trailerhelling) gepland, en dit zal zeker 2 weken in beslag nemen.  Tijdens deze periode, zal tewaterlating uitsluitend mogelijk zijn langs de noodslipway, westelijk van de ledensteiger.  Mocht dit ondoenbaar zijn voor bepaalde vaartuigen, kan jullie boot ook voor anker gelegd worden voor enige weken.   Heel de winter door, blijft er een motorboot in semi-paraatheid aan wal, achter de eerste garagepoort beneden.

Houders van een ligplaats aan wal, mogen zeker niet vergeten hun vaartuig als een goed huisvader vast te leggen, om te weerstaan tegen de na- en voorjaarsstormen.  Als je materiaal opwaait en andermans goed beschadigt, ben je aansprakelijk en kan je worden aangesproken voor vergoeding.  De club aanvaardt hierin geen enkele verantwoordelijkeid. 

Voor de komende weken doen we ten slotte een oproep om jullie clubdienst te komen presteren
Deze weekenddagen 6- 7/11 en 13-14/11 worden op onze jaaragenda geplaatst, en het is aan jullie om je daarvoor aan te melden, om te voorkomen dat je de waarborgsom clubdienst voor 2022 opnieuw moet betalen. Hulp bij de sinttemette beker kan ook.

 

Benieuwd naar de waterkwaliteit?

Check:

https://kwaliteitzwemwater.be/nl/eglegemvijver-hombeek-mechelen

De WVD jongeren trainen verder !

 

Hoi, hier ben ik weer, Louise.  Ondertussen ben ik 12 jaar.  Enkele jaren geleden heb ik leren zeilen op een WVD piratenkampje.  Ik ben nadien met wedstrijdzeilen gestart in de Q-Cup, een competitie voor de beginnende zeiler, ideaal om eens te proeven van wat wedstrijdzeilen betekent.  Dat vond ik leuk, en nadien ben ik ingestapt in de SpirouClass.  Dit jaar zou ik graag in de top-5 van deze klasse eindigen, maar dat gaat niet gemakkelijk zijn !

In het voorjaar zijn we in WVD Mechelen aan het trainen gegaan met een tiental jonge gemotiveerde zeilers, in Optimist en enkelen in Spirou.  De start van het seizoen was zeer fijn op deze manier !  Na de zomer gaan we dit nog doen: veel zeilen, veel trainen, de winter door !  En om de mama’s en papa’s gerust te stellen, we houden het plezant

  

 

DOE MEE MET DE Q CUP 

Heb je al één of meerdere zomerkampen gedaan? Kan je al opkruisen?  Wil je wat meer leren en ook zo goed mogelijk een parcours zeilen?  Dan is de Q-Cup de ideale start: dit is een zeer eenvoudige wedstrijdformule georganiseerd samen met enkele Vlaamse zeilclubs, op maat van de beginnende zeiler.  De clubs stellen de boten ter beschikking, en bij elke wedstrijd is er extra begeleiding en uitleg hoe alles verloopt.  En op het einde van de dag krijgen alle deelnemers een leuke attentie.  Alle info vinden jullie hier: https://www.wwsv.be/nl/q-cup.  Bovendien, de eerste wedstrijd zal op 29 augustus in onze WVD Mechelen plaatsvinden.  Snel inschrijven dus !

Zeilen met SPIROU - info@spirouclass.be

 

WVD jongeren training team - wie doet er mee?

Hoi, ik ben Louise, ik ben nu 11 jaar. 

   

Drie jaar geleden heb ik leren zeilen op een WVD initiatie kamp.  Ik ben nadien met wedstrijdzeilen gestart in de Q-Cup, een competitie voor de beginnende zeiler, ideaal om eens te proeven van wat wedstrijdzeilen betekent.  De smaak beviel me, en nadien ben ik ingestapt in de SpirouClass.  Dit jaar zou ik graag in de top-5 van deze klasse eindigen, maar dat gaat niet eenvoudig zijn.

Voorlopig zijn er nog geen wedstrijden (corona – pfff), maar we zijn wel al gestart met het trainen.  Wie wil er nog trainen ?  Met een groep gaat het veel leuker zijn en leren we sneller veel bij.  Ik ben nog niet super-ervaren, maar ik kan wel enkele goede truukjes tonen die super belangrijk zijn in een wedstrijd !  Bij de WVD club kunnen leden die geen eigen boot hebben voor deze training een optimist lenen, van het type van de Q-Cup.  Dit is dan de ideale voorbereiding voor wanneer in augustus dat programma start (21 augustus, opening van competitie 2021 in WVD).  Zeil je al met een eigen boot, dan is dat mooi.  Wil je als ik in Spirou starten, dan moet je snel zijn want het Spirou seizoen is net gestart en er zijn er nog maar enkele ter beschikking.

Doe je mee of wil je meer info ?  email naar training@WVD-mechelen.be

LEES AUB VOORAF DEZE GEBRUIKSREGELS VOOR ONZE INFRASTRUCTUUR

 

Wij vragen U effectief mee te werken aan basispreventie, door weg te blijven als U covid-ziektesymptonen heeft, door generatiemix te voorkomen, andere bubbels niet op minder dan 1,5m te benaderen, en accidenteel niezen/hoesten correct te doen.  Blijf nauw fysiek contact mijden, ook binnen toegelaten bubbels (andere dan gezin), en respecteer de maskerplicht.

 

Iedereen moet de handontsmettingsmiddelen gebruiken voor en na cafetariagebruik.  Deze bevinden zich aan de enige ingang en uitgang (terras), deze ook voor bezoekers van het terras.

 

Binnen moeten de éénrichtings-staptrajecten worden nageleefd, zoals gesignaleerd met verkeersbordjes op de vloer.  De coronaproof weg naar het toilet is langs de enige uitgang (dubbele deur) en via deur op het terras, tussen clubhuis en nieuwbouw, en terug via de buitentrap achteraan naar beneden tussen nieuwbouw en bolle loods, en rechts via de sportzone zonder oponthoud langs de gebouwgevel beneden en helling terug naar boven. 

 

Laat de deuren van cafetaria en toiletten in de stand waarin ze staan.  Tafels en stoelen worden onder geen enkel beding verplaatst zonder toelating.  Oefen geduld tot de bediening Uw bestelling kan opnemen en vergeet U niet te registreren.

 

Gebruikers van het sanitair en kleedkamers worden gevraagd eerst goed kennis te nemen van de sanitaire richtlijnen aan de tussendeur, waarvan samenvatting aan de toilettoegang.  Kinderen tot 12 jaar worden daar begeleid door hun hoedepersoon.

 

Bezoekers die zich niet aan de richtlijnen zouden houden, worden daar kordaat op gewezen, en desnoods de uitgang gewezen.                                                           Bestuur@wvd-mechelen.be+uitbater