NL
FR
EN
Log in
WVD zeilen voor iedereen
Recent Nieuws
NIEUWIGHEDEN 2022 bij de start van het WVD-zomerseizoen
01/07/2022
NIEUWE CURSUS : Watersportkampje 6-7 jarigen, 1 tot 6 augustus
24/06/2022
Slipway is weer toegankelijk
15/06/2022
Inschrijven zeilcursussen 2022
09/01/2022
WVD zeilschool vol fun
Weer- en Windcondities

Binnenkort
Kalender Clubactiviteiten
  July 2022  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Zeil- en Windsurfschool Kalender
  July 2022  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Een nieuwigheid, na enkele jaren afwezigheid ! Van 1 tot 6 augustus kan je komen kennismaken met alles wat drijft op het water. Heb je zin om eens op een surfplank te staan, in een zeilbootje te zitten of op schattenjacht te gaan ? Schrijf je dan zeker in voor ons Piratenkampje.

Inschrijvingslink

De slipway is weer toegankelijk

De betonplaten zijn gelegd, de slipway is breder waardoor het nu makkelijker is om

je boot erin te leggen en eruit te halen.

 Inschrijven zeil- en surfcursussen 2022 Schrijf je nu in!

https://www.wvd-mechelen.be/?oid=12&pid=887

Met vragen kan je altijd terecht op zeilschool@wvd-mechelen.be

Tot gauw het zeilschoolteam

Heb je al één of enkele zeilstages gedaan ?  Wil je eens kijken of je meer kan ? 


Op 28 augustus opent WVD Mechelen het Q-cup seizoen 2022.  Al vele jaren is Q-cup de succesformule van WWSV om jonge zeilers eens te laten proeven van het wedstrijd zeilen.  Het is een reeks laagdrempelige wedstrijden in Optimist voor jongeren tussen 8 en 12 jaar.

Inschrijven kan via :

https://ikwatersport.be/evenementen/QCup_WVDMechelen1_2022

 

voor vragen en meer info:

training@wvd-mechelen.be

 

Op 21&22 mei ontvangt WVD de deelnemers van Tribord Kids on Tour.  

Wil je ook van deze actie genieten, u aangeboden in samenwerking met Decathlon en WWSV ?  Lees meer onderaan

 

 

De plas van Hombeek, waar het allemaal begon

We rijden nu terug vanuit Italië naar België, ruim voldoende tijd dus om een tekstje te schrijven over de voorbije (zeil)dagen. Inderdaad, 2 van onze zonen hebben tijdens de paasvakantie deelgenomen aan een zeilwedstrijd op het Gardameer.  Voor de klasse waarin onze jongens zeilen is deze wedstrijd het jaarlijkse hoogtepunt: een sterk deelnemersveld met voormalige olympische en wereldkampioenen, een grote startlijn met wel 165 allemaal dezelfde éénmansbootjes (Europes, naar een Belgisch ontwerp).  Een internationale opkomst, vanuit het hoge Noorden tot het verre Zuiden waren zowel Denen als Spanjaarden, Fransen, of nog Tsjechen afgezakt naar Torbole voor de jaarlijkse regatta daar. Drie dagen lang werd er met een stevige wind gestreden rond de boeien. En onze zonen, wel ze zijn 18 en 16 dus nog heel jong tussen al die ervaren zeilers. Maar ze hebben het prima gedaan. De oudste is 60ste geëindigd en de jongste 101ste. Blije gezichten dus na al de geleverde inspanningen. En vooral weer een ervaring rijker.

En dit allemaal omdat ze een 10-tal jaar geleden hun eerste zeilpasjes gezet hebben in een optimist bootje bij de WVD, op de Eglegem vijver in Hombeek. De volgende internationale wedstrijd is al gepland, in Nederland, dat is wat dichter bij huis. Nadien staat Bretagne op de agenda en er wordt al gedroomd van het Europese kampioenschap in Duitsland deze zomer. Wordt vervolgd dus… 

Kom alvast eens kijken in Hombeek op 15 mei : gratis proefles op de dag van de Mechelse Sportclubs, www.mechelen.be/sportclubs en dan doorklikken naar WVD Mechelen !

     

* EuropeClass: 2 WVD’ers (Jérôme en Arthur) zijn voorlopig geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Jeugd Kampioenschap.  De selectie zal vastgelegd worden na volgend weekend, wedstrijd Coppercup op de Noordzee in Oostende.  De selectie is op basis van de resultaten van wedstrijden doorheen het jaar, in binnen en buitenland.  Hier een korte video dat een goed beeld geeft van hoe het er bvb in Torbole aan toe ging:
* SpirouClass: in deze nationale klasse is WVD aan een grote sprong voorwaarts bezig.  We hebben nu al 5 zeilers uit onze club in het circuit, en zeilster Louise begon super sterk en nam de eerste plaats in in het klassement.  Nu gaat het extra spannend worden, moest één plaatse prijs geven en ze is enkele weken buiten strijd met een enkel blessure.  Spanning en plezier verzekerd bij onze jongste zeilers
 
* optimist - Q-cup: voor onze instappers, nu alvast zondag 28 augustus noteren.  Dan zal op WVD de eerste Q-cup wedstrijd doorgaan van het nieuwe seizoen.  Een ideaal moment om eens te proberen wat wedstrijdzeilen nu precies is, in een super vriendelijke en laagdrempelige omgeving.  We trainen op zaterdagen doorheen het jaar, instappen na een zomerkamp is ook een prima plan.
 
* alle vragen en suggesties welkom bij training@wvd-mechelen.be

Zeilen in je eigen gemeente, op een prachtige vijver omringd door natuur, heb je dat al gedaan? Kom zelf eens zeilen of surfen onder begeleiding van ervaren monitoren. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom, en natuurlijk is deze kennismaking helemaal gratis !

Langs het water kan je ook gebruik maken van onze nieuw aangelegde ontspanningszone waar een hapje en drankje worden voorzien.  

 

Kademuur en petanquebaan

De kademuur is klaar en de petanquebanen kunnen gelegd worden.
Op de ondergrond die nu gelegd is en door de grotere afmetingen kan er nu bij weinig wind,
ook gebadmintont of petanque gespeeld worden.

De betonnen platen voor de slipway konden nog niet gelegd worden omdat het water nog te hoog staat.
Er komt een dubbele slipway, dit is vooral nodig in de zomer en tijdens wedstrijden.

nieuwe kade

Help jij de club mee naar een topseizoen?

We zijn naar coronacode oranje gegaan en weldra allicht naar geel, zodat het meeste terug mogelijk wordt.  Tijdens de lange coronaperiode, is de moed langzaam maar zeker wat in de schoenen gezakt bij heel wat mensen, dus ook onze vrijwilligers.   Na de voorjaars-stormen (die toch nog altijd schade berokkenen wanneer materiaal niet goed is bevestigd) moeten we proberen te hervatten met een nieuw elan... 

Een impressie van de werken op 25-11