NL
FR
EN
Log in
WVD zeilen voor iedereen
Recent Nieuws
Training programma 2022-2023 - WVD jongeren
11/09/2022
Inschrijving najaarscursussen volwassenen
21/08/2022
Zeil- en surfcursussen
16/08/2022
Nieuwigheden 2022 bij de start van het WVD - zomerseizoen
04/07/2022
WVD zeilschool vol fun
Weer- en Windcondities

Binnenkort
Kalender Clubactiviteiten
  October 2022  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Zeil- en Windsurfschool Kalender
  October 2022  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

De plas van Hombeek, waar het allemaal begon

We rijden nu terug vanuit Italië naar België, ruim voldoende tijd dus om een tekstje te schrijven over de voorbije (zeil)dagen. Inderdaad, 2 van onze zonen hebben tijdens de paasvakantie deelgenomen aan een zeilwedstrijd op het Gardameer.  Voor de klasse waarin onze jongens zeilen is deze wedstrijd het jaarlijkse hoogtepunt: een sterk deelnemersveld met voormalige olympische en wereldkampioenen, een grote startlijn met wel 165 allemaal dezelfde éénmansbootjes (Europes, naar een Belgisch ontwerp).  Een internationale opkomst, vanuit het hoge Noorden tot het verre Zuiden waren zowel Denen als Spanjaarden, Fransen, of nog Tsjechen afgezakt naar Torbole voor de jaarlijkse regatta daar. Drie dagen lang werd er met een stevige wind gestreden rond de boeien. En onze zonen, wel ze zijn 18 en 16 dus nog heel jong tussen al die ervaren zeilers. Maar ze hebben het prima gedaan. De oudste is 60ste geëindigd en de jongste 101ste. Blije gezichten dus na al de geleverde inspanningen. En vooral weer een ervaring rijker.

En dit allemaal omdat ze een 10-tal jaar geleden hun eerste zeilpasjes gezet hebben in een optimist bootje bij de WVD, op de Eglegem vijver in Hombeek. De volgende internationale wedstrijd is al gepland, in Nederland, dat is wat dichter bij huis. Nadien staat Bretagne op de agenda en er wordt al gedroomd van het Europese kampioenschap in Duitsland deze zomer. Wordt vervolgd dus… 

Kom alvast eens kijken in Hombeek op 15 mei : gratis proefles op de dag van de Mechelse Sportclubs, www.mechelen.be/sportclubs en dan doorklikken naar WVD Mechelen !

     

* EuropeClass: 2 WVD’ers (Jérôme en Arthur) zijn voorlopig geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Jeugd Kampioenschap.  De selectie zal vastgelegd worden na volgend weekend, wedstrijd Coppercup op de Noordzee in Oostende.  De selectie is op basis van de resultaten van wedstrijden doorheen het jaar, in binnen en buitenland.  Hier een korte video dat een goed beeld geeft van hoe het er bvb in Torbole aan toe ging:
* SpirouClass: in deze nationale klasse is WVD aan een grote sprong voorwaarts bezig.  We hebben nu al 5 zeilers uit onze club in het circuit, en zeilster Louise begon super sterk en nam de eerste plaats in in het klassement.  Nu gaat het extra spannend worden, moest één plaatse prijs geven en ze is enkele weken buiten strijd met een enkel blessure.  Spanning en plezier verzekerd bij onze jongste zeilers
 
* optimist - Q-cup: voor onze instappers, nu alvast zondag 28 augustus noteren.  Dan zal op WVD de eerste Q-cup wedstrijd doorgaan van het nieuwe seizoen.  Een ideaal moment om eens te proberen wat wedstrijdzeilen nu precies is, in een super vriendelijke en laagdrempelige omgeving.  We trainen op zaterdagen doorheen het jaar, instappen na een zomerkamp is ook een prima plan.
 
* alle vragen en suggesties welkom bij training@wvd-mechelen.be

Zeilen in je eigen gemeente, op een prachtige vijver omringd door natuur, heb je dat al gedaan? Kom zelf eens zeilen of surfen onder begeleiding van ervaren monitoren. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom, en natuurlijk is deze kennismaking helemaal gratis !

Langs het water kan je ook gebruik maken van onze nieuw aangelegde ontspanningszone waar een hapje en drankje worden voorzien.  

 

Kademuur en petanquebaan

De kademuur is klaar en de petanquebanen kunnen gelegd worden.
Op de ondergrond die nu gelegd is en door de grotere afmetingen kan er nu bij weinig wind,
ook gebadmintont of petanque gespeeld worden.

De betonnen platen voor de slipway konden nog niet gelegd worden omdat het water nog te hoog staat.
Er komt een dubbele slipway, dit is vooral nodig in de zomer en tijdens wedstrijden.

nieuwe kade

Help jij de club mee naar een topseizoen?

We zijn naar coronacode oranje gegaan en weldra allicht naar geel, zodat het meeste terug mogelijk wordt.  Tijdens de lange coronaperiode, is de moed langzaam maar zeker wat in de schoenen gezakt bij heel wat mensen, dus ook onze vrijwilligers.   Na de voorjaars-stormen (die toch nog altijd schade berokkenen wanneer materiaal niet goed is bevestigd) moeten we proberen te hervatten met een nieuw elan... 

Een impressie van de werken op 25-11

  

  

Een kleine foto impressie van woensdag 17-11

 

 

Wedstrijd  aankondiging:  

 De WVD-Mechelen nodigt u op donderdag 11 november 2021 uit,

voor de  Sinte-Mette Beker

 die ze organiseert op de Eglegemvijver te Mechelen-Hombeek voor:

O – C –  E – Spirou – AK (alle klassen)

  1. Regels

In de wedstrijdserie gelden de regels gedefinieerd in “Racing rules of Sailing” van World Sailing – Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

In geval van conflict tussen wedstrijdaankondiging, klasse-reglement en/of specifieke wedstrijdbepalingen primeren deze laatste.  Boten moeten hun zeilnummer voeren (RvW G).

  1. Inschrijving

Het inschrijfgeld is 7€ per 1-mansboot en 12€ per 2-mansboot, te voldoen bij registratie ter plaatse. 

Aanmelden op voorhand is mogelijk via https://ikwatersport.be/evenementen/Sinte-Mette_Beker en helpt tot een vlotte organisatie te komen.

  1. Programma

09:00-09:30 registratie

10:00 schippersmeeting

10:30 eerste start

15:30 laatste mogelijkheid om een waarschuwingssein te geven

Voor alle wedstrijden die door de klasse/federatie op een ander startuur zijn ingepland, verschuift het programma dienovereenkomstig (zowel registratie, start als laatste sein)  

Het aantal wedstrijden wordt uitsluitend bepaald door het wedstrijdcomité, rekening houdend met het aantal deelnemers, de weersomstandigheden, tijdsrestricties en andere relevante factoren.

  1. Wedstrijdbepalingen

De wedstrijdbepalingen zullen uiterlijk bij inschrijving beschikbaar zijn.

Benieuwd naar de waterkwaliteit?

Check:

https://kwaliteitzwemwater.be/nl/eglegemvijver-hombeek-mechelen

Kledij met Clublogo WVD-Mechelen
Al af en toe kregen we de vraag voor kledij met clublogo.
Met de voorbereiding voor nieuwe monitorenkledij werd de mogelijkheid gecreerd om ook kledij met clublogo te bestellen.
Je kan vanaf nu via een formulier verschillende kledingstukken bestellen.
- Polo, T-shirt, Pull, Jas etc.
In optie kan je ook je voornaam laten bedrukken op de kledij.

DOE MEE MET DE Q CUP 

Heb je al één of meerdere zomerkampen gedaan? Kan je al opkruisen?  Wil je wat meer leren en ook zo goed mogelijk een parcours zeilen?  Dan is de Q-Cup de ideale start: dit is een zeer eenvoudige wedstrijdformule georganiseerd samen met enkele Vlaamse zeilclubs, op maat van de beginnende zeiler.  De clubs stellen de boten ter beschikking, en bij elke wedstrijd is er extra begeleiding en uitleg hoe alles verloopt.  En op het einde van de dag krijgen alle deelnemers een leuke attentie.  Alle info vinden jullie hier: https://www.wwsv.be/nl/q-cup.  Bovendien, de eerste wedstrijd zal op 29 augustus in onze WVD Mechelen plaatsvinden.  Snel inschrijven dus !